Gör din trädgård fin med blommor

Sommaren är en fantastisk period när du verkligen kan njuta av din trädgård till fullo. Är du däremot inte så kunnig inom trädgårdsarbete kan det vara svårt att veta var du ska börja. Här går vi därför igenom lite tips på vad du kan fixa med för att skapa en vacker och välmående trädgård.

Ta hand om dina blommor på bästa sätt

Något som är väldigt viktigt för du ska kunna få livskraftiga plantor och se till att de mår riktigt bra, är att vattna regelbundet. Om det regnar mycket under en period kan du givetvis ställa undan vattenkannan, eftersom naturen då sköter bevattningen själv. Under sommaren är det dock inte ovanligt med torra perioder utan nederbörd och med höga temperaturer. Då är det viktigt att du håller koll på att dina växter får ordentligt med vatten.

Ett bra tips är att vattna antingen tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Vattnar du mitt på dagen när det är som allra varmast, är det risk att en del av vattnet avdunstar innan plantans rötter hinner suga upp vattnet.

Vill du att dina växter ska blomma längre kan du prova att klippa bort vissna blommor. När du klipper ner växten på det här sättet uppmuntrar det till ny tillväxt av blommorna. Den här metoden kallas för “deadheading” och har blivit populär eftersom den ofta fungerar för att förlänga blomningen. För att knipsa bort döda blommor kan du använda en vanlig sax eller en sekatör.

Plantera nya blommor i trädgården

För att göra din trädgård extra fin nu i sommar kan du också överväga att plantera nya frön. Det kan du med fördel göra i både rabatter och krukor. Kolla in här för att hitta allt du behöver. Tänk på att välja frön som passar för den odlingszon du befinner dig i och den jordtyp du har i trädgården.